OM Gerrit van ’t Hul PA0GHK Silent Key

Op 25 Maart van dit jaar is plotseling op een leeftijd van 91 jaar Gerrit van “t Hul PAØGHK overleden.
Persoonlijk ken ik Gerrit al 51 jaar, ik zat bij hem op school als jongetje van 12 jaar en Gerrit was daar de Gym leraar en hebben van hem goed volleybal leren spelen.

In die tijd was ik wat actief op de middengolf en 27 Mhz. en dat wist Gerrit en ik werd er regelmatig op gewezen dat er ook andere mogelijkheden waren om te zenden. Op een keer gingen we op schoolkamp naar Texel en had Gerrit een Multi 2000 VHF zender mee in de auto en hij werkte vanaf Texel maar zo een station in Den Helder en dat was toen voor mij een hele afstand.

De jaren daarop een NL luisternummer aangevraagd veel zitten luisteren en in juli 1979 mijn N licentie ontvangen en mijn eerste verbinding werd gemaakt met Gerrit.

Gerrit is altijd actief geweest tot het laatste toe en was hij regelmatig te horen in verschillende 80 meter rondes en zeer actief met de digitale modes, ook was hij nog regelmatig te vinden op een radiomarkt, had dagelijks een Zoom verbinding en actief in een wandelclub en de fiets kwam ook nog regelmatig van stal.

In Kampen en omgeving hebben we elke avond op 7 of 28 Mhz. een kleine ronde en Gerrit melde zich daar regelmatig in. In die ronde kwamen allerlei dingen aan bod het bouwen van HF antennes of qrv zijn met SSTV, FT8 of C4FM hij deed overal aan mee.

Zondag avond de 24e maart was Gerrit ook actief in de IJsselmond Ronde en hebben we het gehad over het koppelen van een zendontvanger aan een CDR ontvanger, wat bij hem maar niet wilde lukken ergens door een com poort probleem. Rond 23 uur hebben we de ronde afgesloten niet wetende dat dit het laatste qso met Gerrit zou zijn. Gerrit sloot de verbinding altijd steevast af met “de 73’s ook aan de meisjes” waarmee hij onze XYL ook de groeten deed.

Wij wensen de familie sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

Namens de afdelingen Veron R49 Zwolle en Veron Noord Oost Veluwe R34

Herman Frank PDØHF voorzitter R49 .

OM Romke Bijlsma PA3RB Silent Key

Op vrijdag 1 maart 2024 bereikte ons het trieste bericht dat Romke Bijlsma, PA3RB plotseling op 72-jarige leeftijd is overleden.

Romke stond bekend om zijn doorzettingsvermogen. Helaas werd 22 jaar geleden de diagnose parkinson gesteld. Na een zware operatie kon hij zelf weer solderen en monteren. Helaas ging de motoriek van zijn handen toch weer achteruit. Maar zoals gezegd Romke had veel geduld en dacht niet in problemen maar in oplossingen. Kon het niet linksom dan maar rechtsom. Ook had hij hulpmiddelen bedacht waardoor hij zich toch kon redden.

Romke had meerdere passies: muziek, concerten, maar op de eerste plaats was hij zendamateur. In 2007 heeft hij zijn machtiging behaald. Zijn certificaat kreeg hierna een mooie plaats in de shack.
Ontelbare verbindingen heeft hij gemaakt. Een zeldzaam eilandje werd door hem gewerkt. Trots vertelde hij dit dan op de afdelingsbijeenkomst.
Romke werd naar de bijeenkomsten en hobbyavonden gebracht door zijn familie.
Op de hobbyavonden werd hij altijd bijgestaan door medeamateurs, hier was hij erg dankbaar voor.

Nooit een hobbyavond meer, nooit een afdelingsbijeenkomst meer met Romke, PA3RB. Een uniek maar vooral een vriendelijk mens is van ons heengegaan.
Romke, rust zacht.

Wij wensen zijn echtgenoot Riekie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Namens zijn echtgenoot en familie moest ik alle leden van de Noordoost Veluwe bedanken voor hun hulp en geduld die ze hadden met Romke.

Namens bestuur en de leden van VERON afdeling 34 Noordoost Veluwe
Maarten Gielink PA5MG

NOV Radiomarkt 2024

Zaterdag 24 februari 2024 organiseert de afdeling Noord Oost Veluwe van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek (VERON) al weer voor de zes en twintigste maal haar Elektronica Vlooienmarkt.

Deze wordt gehouden in de meer dan 1000 vierkante meter grote sporthal van MFC Aperloo waar ruim 220 meter aan kramen opgesteld zal staan.

Op deze gezellige Elektronica Vlooienmarkt worden nieuwe of gebruikte spullen aangeboden door standhouders uit Nederland,  Duitsland en België Er is een groot aanbod van spullen die op de een of andere manier met elektronica te maken hebben.

Lees meer

Fijne Feestdagen 2023 – 2024

Het bestuur en leden van Veron A34 Noord Oost Veluwe wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig 2024.

OM Henk Kormelink PA3HDW Silent Key

Beste Leden,

Gisteren bereikte mij het trieste bericht dat onze oud secretaris en gewaardeerd ex lid Henk Kormelink, PA3HDW op 91 jarige leeftijd is overleden.
Verdere details ontbreken mij, echter ik wilde dit bericht toch met u delen.

Vriendelijke groet, Jacob, PD7Q
Voorzitter Veron afdeling 34