OM Gerrit van ’t Hul PA0GHK Silent Key

Op 25 Maart van dit jaar is plotseling op een leeftijd van 91 jaar Gerrit van “t Hul PAØGHK overleden.
Persoonlijk ken ik Gerrit al 51 jaar, ik zat bij hem op school als jongetje van 12 jaar en Gerrit was daar de Gym leraar en hebben van hem goed volleybal leren spelen.

In die tijd was ik wat actief op de middengolf en 27 Mhz. en dat wist Gerrit en ik werd er regelmatig op gewezen dat er ook andere mogelijkheden waren om te zenden. Op een keer gingen we op schoolkamp naar Texel en had Gerrit een Multi 2000 VHF zender mee in de auto en hij werkte vanaf Texel maar zo een station in Den Helder en dat was toen voor mij een hele afstand.

De jaren daarop een NL luisternummer aangevraagd veel zitten luisteren en in juli 1979 mijn N licentie ontvangen en mijn eerste verbinding werd gemaakt met Gerrit.

Gerrit is altijd actief geweest tot het laatste toe en was hij regelmatig te horen in verschillende 80 meter rondes en zeer actief met de digitale modes, ook was hij nog regelmatig te vinden op een radiomarkt, had dagelijks een Zoom verbinding en actief in een wandelclub en de fiets kwam ook nog regelmatig van stal.

In Kampen en omgeving hebben we elke avond op 7 of 28 Mhz. een kleine ronde en Gerrit melde zich daar regelmatig in. In die ronde kwamen allerlei dingen aan bod het bouwen van HF antennes of qrv zijn met SSTV, FT8 of C4FM hij deed overal aan mee.

Zondag avond de 24e maart was Gerrit ook actief in de IJsselmond Ronde en hebben we het gehad over het koppelen van een zendontvanger aan een CDR ontvanger, wat bij hem maar niet wilde lukken ergens door een com poort probleem. Rond 23 uur hebben we de ronde afgesloten niet wetende dat dit het laatste qso met Gerrit zou zijn. Gerrit sloot de verbinding altijd steevast af met “de 73’s ook aan de meisjes” waarmee hij onze XYL ook de groeten deed.

Wij wensen de familie sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

Namens de afdelingen Veron R49 Zwolle en Veron Noord Oost Veluwe R34

Herman Frank PDØHF voorzitter R49 .