OM Evert Jan van der Wolde PA2EJW Silent Key

Op 1 mei 2024 is Evert Jan, PA2EJW op 73 jarige leeftijd overleden.

 

Evert Jan was al vanaf de jaren 70 lid van onze vereniging en bijna altijd aanwezig op de bijeenkomsten.
Vele jaren deed hij dienst als bestuurslid en was hij lid van de repeater commissie, maar ook na deze tijd kon je altijd een beroep op hem doen en dat was erg handig want zijn kennis was enorm breed.

Evert Jan was een frequent bezoeker van de velddagen. In 1978 werd hij al gesignaleerd op de locatie de Grote Bunte in Nunspeet en later op het Hopsie Topsie land op ’t Harde. Het kwam soms voor dat hij met een tractor zijn caravan bracht. Eenmaal ter plaatse hoorde je dan “nou we bin er”Vele bouwprojecten kwamen uit zijn handen van transceivers, peildozen en een grote loop antenne voor 80 meter. Deze laatste werkte perfect tot dat het vermogen iets te hoog werd opgeschroefd wat een enorme rookontwikkeling tot gevolg had….en dit tijdens de velddagen, hilariteit ten top.

 

Een andere hobby was zijn plezierjacht welke een vaste ligplaats had in de haven van Elburg.
Op deze boot experimenteerde hij ooit eens met een antenne voor korte golf.  Toen bleek dat hij wel een heel vreemde storing had op zijn ontvanger. Zijn woorden waren “hier begriep ik niks van”. Enkele dagen later was de storing spontaan verdwenen. Later werd alles duidelijk, de politie had in zijn directe omgeving een hennep kwekerij opgerold.
Altijd vriendelijk meestal in een schipperstrui en op leren klompen dat was onze Evert Jan.
Evert Jan we zullen je gaan missen!
Wij wensen zijn vrouw Joke, dochter Ineke en verder familieleden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.Namens bestuur en leden van Veron A34 Noord Oost Veluwe.
Bron : Daan PD0RAA